Valkenswaard loopt uit voor de vijfde“Fakkeltocht voor Verdraagzaamheid”

Op kerstavond loopt Valkenswaard voor de 5e keer de “Fakkeltocht voor verdraagzaamheid”. De jaarlijkse tocht die bij café de Fantast aan de Frans van Beststraat start staat in het teken van de verbinding tussen mensen en culturen. Op de avond voor Kerst staan we dit jaar samen stil bij elkaar én bij de mensen die een warm netwerk van familie, vrienden of buren om zich heen missen. Of die zich ondanks een liefdevolle omgeving toch alleen voelen.

De Fakkeltocht begint met een sfeervolle opening van woord en muziek. Daarna volgt een gezamenlijke wandeling met fakkels door het dorp. Na afloop worden deelnemers bij de Fantast getrakteerd op soep, een hapje, warme glühwein, koffie en thee. Voor de kinderen die meelopen zijn er marshmellows, broodjes en appels om boven de vuurkorven te roosteren.

Meelopen

Wie mee wil lopen kan vanaf 18.00 uur voor 5 euro een fakkel kopen op het terras van café de Fantast (inclusief soep, koffie, thee, glühwein en hapje na afloop). Nieuw is de mogelijkheid om iemand uit te nodigen mee te lopen. Vooral als je iemand kent in je buurt of omgeving die soms wat warmte om zich heen mist. Kom dan vrijdag 23 december langs bij de Sigarenfabriek (Meerstraat 8 - 06 52603386). Je kunt daar een fakkel kopen met daaraan een kerstkaart, gemaakt door kinderen, waarmee je iemand persoonlijk kunt uitnodigen om mee te lopen.

Radiomarathon

Voorafgaand aan de Fakkeltocht is er weer een marathon-uitzending in samenwerking met VOS FM. Van 12 tot 18 uur ontvangen we diverse gasten die ieder op hun manier verbinden met mensen. Denk bijvoorbeeld aan de Wensambulance, WE-Dommelen, Buitengewoon, Schuif maar aan, stichting Met je hart, hulp aan Oekraïne en jongeren die zich inzetten om de eenzaamheid onder hun leeftijdgenoten te verlichten.

De Fakkeltocht is een initiatief van de “Avond van de Verdraagzaamheid.” De initiatiefnemers organiseren activiteiten om aandacht te vragen voor het belang en de kracht van naast elkaar staan. Juist Kerstmis is een ideaal moment om als groep te laten zien dat we verschillen willen omarmen en zo mensen, culturen en geloven verbinden.

Loop jij ook mee?

Programma

13.00 uur Marathon uitzending VOS FM

18.00 uur Fakkels te koop bij café de Fantast (5 euro p.p. inclusief soep en hapje)

18.30 uur Opening van de avond in café de Fantast met de Ode en live-muziek

19.00 uur Fakkeltocht

20.00 uur Een gezellig samenzijn in café de Fantast onder het genot van een drankje en een hapje en live muziek van de O. Denneboom Band. Voor de kinderen “roosteren boven de vuurkorf”.

 



 

Share this:

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten