Fakkeltocht 2023 - “De Wereld is van Iedereen”

Op kerstavond loopt Valkenswaard voor de 6e keer de “Fakkeltocht voor verdraagzaamheid”. De jaarlijkse tocht die bij café de Fantast aan de Frans van Beststraat start staat in het teken van de verbinding tussen mensen en culturen. Het thema voor 2023 is “De wereld is van iedereen.”

Op de avond voor Kerst staan we samen stil bij verdraagzaamheid, een thema dat opeens weer vol op de agenda staat. “Het mag misschien soms aantrekkelijk lijken om eerst en vooral aan jezelf, je eigen familie, je eigen dorp of je eigen land te denken, een fijn leven in vrijheid bestaat alleen als we het samen blijven doen. Zeker als je voorbij vandaag kijkt. We zijn niet alleen op de wereld en alles beïnvloedt alles. Daarom het thema: De Wereld is van Iedereen.”

De Fakkeltocht begint met een sfeervolle opening van woord en muziek. Daarna volgt een gezamenlijke wandeling met fakkels door het dorp. Na afloop worden deelnemers bij de Fantast getrakteerd op soep, een hapje, warme glühwein, koffie en thee. Voor de kinderen die meelopen zijn er marshmellows om boven de vuurkorven te roosteren. Wie mee wil lopen kan vanaf 18.00 uur voor 5 euro een fakkel kopen (inclusief soep, koffie, thee, glühwein en hapje na afloop).

Voorafgaand aan de Fakkeltocht is er weer een marathon-uitzending in samenwerking met VOS FM en met medewerking van o.a. het Popov the Air team en de Hoor je Dorp podcast. Vier DJ-teams praten van 10 tot 18 uur in hun uitzending vooral met heel veel jongeren, zoals de kinderburgemeester, wethouder Rens Peijnenburg, woordkunstenares Pleun Alkemade, jonge zangtalenten Bas Vinkoert, Kiet Engelsman en Clairy Lathouwers, een jonge student planologie en mileu, en nog veel meer. Hoe kijken zij naar verdraagzaamheid, naar subculturen onder vrienden, naar de generatie van hun ouders, naar andere culturen in Nederland, en naar de volgende generaties (want ook van hen is de wereld).

De Fakkeltocht is een initiatief van de “Avond van de Verdraagzaamheid.” De initiatiefnemers organiseren activiteiten om aandacht te vragen voor het belang en de kracht van naast elkaar staan. Juist Kerstmis is een ideaal moment om als groep te laten zien dat we verschillen willen omarmen en zo mensen, culturen, geloven en generaties verbinden.

Loop jij ook mee?

 

Programma

10.00 uur Marathon uitzending VOS FM

18.00 uur Fakkels te koop (ter plaatse, 5 euro p.p. inclusief warme choco, glühwein, soep en hapje, liefst contant te betalen)

18.30 uur Opening van de avond in café de Fantast met de Ode en veel live-muziek

19.00 uur Fakkeltocht

20.00 uur Een gezellig samenzijn in café de Fantast onder het genot van een drankje en een hapje en live muziek van de O Denneboom Band.  

Voor de kinderen “roosteren boven de vuurkorf”.

Share this:

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten