Tweede Fakkeltocht voor Verdraagzaamheid in Valkenswaard

“Kerst is ideaal moment om te verbinden”



Op kerstavond organiseert de organisatie van de 'Avond van de Verdraagzaamheid' voor de tweede keer de 'Fakkeltocht voor verdraagzaamheid'. De tocht staat in het teken van de verbinding tussen mensen en culturen. Het evenement start om 17.00 uur vanaf café de Fantast op de statie van Valkenswaard.


De Fakkeltocht begint met een gezamenlijke wandeling door het dorp. Na afloop worden deelnemers getrakteerd op warme glühwein, koffie en thee. Nieuwe bewoners van Valkenswaard (voormalig vluchtelingen) zorgen voor lekkere hapjes uit eigen keuken. Wie mee wil lopen kan vanaf 16.30 voor 4 euro een fakkel kopen. Om zeker te zijn van voldoende fakkels help je de organisatie door je vooraf aan te melden via avondderverdraagzaamheid@gmail.com.


 
videoreportage Fakkeltocht 2016


De Fakkeltocht is de volgende schakel aan een intussen mooie ketting van samenbindende activiteiten in Valkenswaard. Een verhaal dat begon toen eind 2015 zo’n 300 vluchtelingen tijdelijk onderdak vonden op de Brugse Heide. De warme ontmoeting tussen deze groep en de lokale bevolking plaatste Valkenswaard destijds landelijk in het nieuws als voorbeeld van een gemeenschap die  de armen rond haar tijdelijke gasten sloeg. Inwoners en nieuwkomers ontmoeten elkaar en toonden oprechte interesse en betrokkenheid in elkaar. De eerste Avond van de Verdraagzaamheid in de Hofnar plaatste de gebeurtenissen in de spotlight. Het gevoel van verbondenheid vinden de vrijwilligers ook vandaag hard nodig. 


De initiatiefnemers organiseren meer activiteiten om doorlopend aandacht te vragen voor een positief verhaal van verbondenheid. Zo waren er al twee theateravonden van de Verdraagzaamheid, een picknik in het park, de Verdraagzame Veertig. En nu dus opnieuw een Fakkeltocht om expliciet stil te staan bij de belangrijke kracht van Verdraagzaamheid. Of zoals organisator Geerten Linssen het verwoordt: “Juist Kerstmis is een ideaal moment om verschillen te overbruggen en mensen, culturen en geloven te verbinden. Loop jij ook mee?”

Programma
16.30 uur Fakkels te koop (4 euro per stuk)
17.00 uur Opening van de avond met woord en muziek 17.30 uur Fakkeltocht 18.15 uur Een gezellig samenzijn in café de Fantast onder het genot van een drankje en een hapje (uit de multiculturele keuken)
 


Share this:

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten