Weer Fakkeltocht Valkenswaard op Kerstavond


Op kerstavond loopt Valkenswaard voor de derde keer de “Fakkeltocht voor verdraagzaamheid”. De tocht staat in het teken van de verbinding tussen mensen en culturen. Het evenement start om 18.30 uur vanaf café de Fantast op de statie van Valkenswaard. De aanmelding voor deelname is gestart. 

“Kerst is feest van verbinding” 



De Fakkeltocht begint met een sfeervolle opening van woord en muziek. Daarna volgt een gezamenlijke wandeling met fakkels door het dorp. Na afloop worden deelnemers bij de Fantast getrakteerd op soep, warme glühwein, koffie en thee. Voor de kinderen die meelopen zijn er vuurkorven om marshmellows, broodjes en appels te roosteren. Wie mee wil lopen kan vanaf 18.00 voor 5 euro een fakkel kopen (inclusief soep en hapje na afloop). Meedoen? Meld je aan via https://goo.gl/forms/DULqON0Ei2xt9RKE2

De Fakkeltocht is een initiatief van de “Avond van de Verdraagzaamheid.” De  initiatiefnemers organiseren activiteiten om aandacht te vragen voor het belang en de kracht van verbinding. Organisator Geerten Linsen: “Je hoort tegenwoordig zoveel over mensen die tegenover elkaar staan, je zou het bijna geloven. Ik wil daar niet aan. En ik merk het ook niet als ik echt met mensen praat. Wij vinden het belangrijk om te laten zien hoe dicht we nog altijd bij elkaar staan. Juist Kerstmis is een ideaal moment om als groep te laten zien dat we verschillen juist willen overbruggen en om mensen, culturen en geloven te verbinden. Loop jij ook mee?”

De Fakkeltocht is de volgende schakel aan een intussen mooie ketting van samenbindende activiteiten in Valkenswaard. Een verhaal dat begon toen eind 2015 zo’n 300 vluchtelingen tijdelijk onderdak vonden op de Brugse Heide. De warme ontmoeting tussen deze groep en de lokale bevolking plaatste Valkenswaard destijds landelijk in het nieuws als voorbeeld van een gemeenschap die  de armen rond haar tijdelijke gasten sloeg. Inwoners en nieuwkomers ontmoeten elkaar en toonden oprechte interesse en betrokkenheid in elkaar. De eerste Avond van de Verdraagzaamheid in de Hofnar plaatste de gebeurtenissen in de spotlight. Het gevoel van verbondenheid vinden de vrijwilligers ook vandaag hard nodig. 


Programma
18.00 uur Fakkels te koop (5 euro p.p. inclusief soep en hapje)
18.30 uur Opening van de avond met ode en live-muziek
19.00 uur Fakkeltocht
20.00 uur Een gezellig samenzijn met live muziek in café de Fantast onder het genot van een drankje en een hapje. Voor de kinderen “roosteren boven de vuurkorf”. 

Share this:

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten